![Kvinner sitter på pc i kontorlandskap](/-/media/NYE-NETTSIDER/Forsikring/Kvinne-som-sitter-ved-PC-(1).jpg?la=nb-NO&h=933&w=1400&mw=1400&hash=AC8C75DE3083F5932D87686048E4F94B)
Nytt cybersikkerhetsverktøy hjelper deg med å sikre bedriften
Datasikkerhet blir bare viktigere og viktigere. Uansett om bedriften din består av hundrevis av ansatte eller om det bare er deg, så har det blitt åpenbart for de fleste at vi må beskytte oss mot dataangrep.
Ord som phishing, malware og ransomware (løsepengevirus) har blitt allemannseie. De digitale svindlerne har blitt mer aktive de siste årene og finner stadig nye måter å nå målene sine.
– Ofte prøver angriperne seg på de ansatte – både i jobb og private kanaler – og spesielt når de er på ferie. De vet at vi mennesker er sårbare og kan gjøre feil. Da er det ekstra viktig å trene på å være kritisk til e-poster og meldinger, og vite hva du må gjøre (og ikke gjøre) for å unngå å gå på en smell, understreker skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i forsikringsselskapet vårt, Fremtind.
Konsekvensene fra dataangrep er alvorlige og kan være alt fra økonomiske tap, omdømmetap, juridiske konsekvenser, full stans i driften eller i verste fall konkurs.
Her får du noen viktige grep og et nytt gratis verktøy fra Finans Norge som hjelper deg med å finne tiltakene du bør gjøre for å sikre bedriften din – før du blir et mål.
Bli kjent med vanlige trusler og svindelmetoder.
Grunnleggende datasikkerhetstiltak du bør gjøre nå
- Bruk sterke passord
Menneskelige feil er den letteste veien inn for ondsinnede aktører. Still krav til at alle brukere av systemene dine har sterke passord på minst 16 tegn, som varierer i tall, bokstaver og symboler. - Bruk to-faktor autentisering som påloggingsmetode
Denne metoden legger til et ekstra ledd i påloggingen. Hvis noen gjetter eller får tak i passordet ditt, kommer de seg fremdeles ikke inn, fordi du må godkjenne påloggingen fra en annen enhet. Som regel fra mobilen din. - Gjør regelmessige sikkerhetsoppdateringer
Sørg for at all programvare og alle systemer er oppdatert. Oppdateringer inneholder ofte viktige sikkerhetsfikser som beskytter mot kjente sårbarheter. - Sikkerhetskopier den viktige informasjonen
Gjør jevnlige sikkerhetskopieringer av alle viktige data og oppbevar dem på et sikkert sted. Dette gjør at du kan gjenopprette dataene dine hvis du blir utsatt for et løsepengevirus. - Tren de ansatte
Den enkleste veien inn for ondsinnede aktører er gjennom mennesker, ikke systemer. Tren de ansatte på hvordan de kan kjenne igjen et forsøk på å lure dem og hva de skal gjøre om noen prøver seg. - Cyberforsikring
Uhellet kan fremdeles være ute etter du har gjort alle de rette tingene. Uhell skjer, og nye svakheter dukker opp. Når du står i det vil du sette pris på en forsikring som både hjelper deg gjennom angrepet og med å rydde opp i etterkant.
Nytt cybersikkerhetsverktøy lar deg finne de rette tiltakene
Finans Norge Forsikringsdrift har lansert et nytt cybersikkerhetsverktøy, som kan hjelpe bedrifter med å styrke datasikkerheten sin. Verktøyet gjør sikkerhetsvurderinger av bedriften din og foreslår tiltak for å dekke over sikkerhetshull. Verktøyet er satt opp litt i samme form som en nettquiz, der du svarer på spørsmål om sikkerheten i selskapet i dag.
Datasikkerhet blir bare mer og mer nødvendig fremover og det er lurt å finne de svake punktene sine før noen andre gjør det. Bruk cybersikkerhetsverktøyet for å sikre bedriften din, og når du har en cyberforsikring hos oss er vi der hvis skaden først skjer.
Hva gjør du hvis du blir utsatt for dataangrep?
1. Koble av nettverket, både trådløst og kabel
2. Kontakt sikkerhetsansvarlig i bedriften din
3. Ta kontakt med Fremtind sin døgnåpne nødtelefon: 91 50 98 01